Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 11 noiembrie 2010

Eu sunt domnul... preşedinte al tău


Nu am vrut să fiu blasfemic, aşa că am parafrazat, doar, prima dintre cele 10 Porunci.
Dar cam asta e ceea ce ne spune Băsescu.
Că el e singura entitate "fără de păcat" din ţara asta şi, pe cale de consecinţă, singurul abilitat să dea cu pietre. În oricine.
Toţi sunt de vină pentru dezastrul României în afară de el. Parlamentul, opoziţia, mogulii, televiziunile, criza, unii miniştrii sau guvernul "in corpore", poliţia, jandarmeria, justiţia, sindicatele, patronatele, profesorii, medicii, toţi românii,... Nici măcar "tanti Nuţi" nu a scăpat de critică. Bineînţeles, mai subţirache, doar din cauză de lipsă de experienţă de viaţă, că, în rest, e unul dintre cele mai bune produse pedeliste.
Acum a venit şi rândul Curţii Constituţionale să fie declarată "duşman al poporului" şi că "nu apără interesul naţional".
Ce mai contează faptul că "interesul naţional" e reprezentat de aberaţiile unui singur om?
Din moment ce cineva are curajul de a pune la îndoială pregătirea, buna credinţă şi, până la urmă, luciditatea şi coerenţa acelui om "suprem", atunci acel "cineva" tre' să moară.
Aş putea să-i sugerez ilustrului chiriaş de la Cotroceni că, dacă tot îl deranjează atât de tare instituţiile, partidele, presa, oamenii,... În general, dacă tot îl deranjează atât de tare România asta care nu acceptă "binele" pe care el vrea să i-l facă cu de-a sila, i-aş sugera, deci, lui Băsescu, să îşi caute dracului, altă ţară, că poate el are treabă în altă parte şi noi îl reţinem.
Mi se pare o mare nesimţire să spui că o instituţie a statului este penibilă (chiar dacă este), din postura de conducător al statului care încorporează acea instituţie în care tu, în urmă cu câteva luni, ţi-ai impus prin fraude anumiţi oameni.
Că oamenii ăia, acum, nu mai ascultă comenzile... naşpa!
Da' tot n-ai dreptul să jigneşti instituţia.
Din punctul ăsta de vedere, Băsescu se situează singur pe treapta de "subminatori ai instituţiilor statului" pe care i-a clasat el pe poliţiştii care, "îi cântau sub balcon" serenada cu "javră ordinară". Şi poate chiar mai jos, pentru că ăia se refereau la el, la Băsescu, nu au zis "preşedinte ordinar". Nu s-au "legat" de instituţie.
Dar, pe de altă parte, asta face parte din strategia lui Băsescu de a demoniza toate instituţiile statului pentru a ieşi el (ca păduchele), cavalerul salvator al neamului.
Iar tot circul ăsta e bine regizat, că doar nu crede cineva că judecătorul de la CCR pus acolo de Băsescu, a votat aşa... de capul lui.
Eu aş fi curios să văd niscaiva stenograme, că tot sunt la modă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.