Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

joi, 10 iunie 2010

Soluţia finală

Aşa se numea în Germania nazistă planul de exterminare al evreilor. Pentru acei sceleraţi, evreii erau o problemă, o "chestie neplăcută" ce necesita o soluţie care să o rezolve odată pentru totdeauna.
Dar, pentru a nu şoca, naziştii au adoptat o tactică de "picătură chinezească" menită să obişnuiască lumea, încet-încet, cu faptul că evreilor "nu li se întâmplă mare lucru". Adică au obligat mai întâi evreii la portul unor însemne distinctive (steaua cu şase colţuri), apoi le-au interzis să fie angajaţi în instituţii publice, apoi..., apoi e istorie. Toate astea pe fondul bombardării publicului german cu teza că evreii sunt sursa tuturor relelor.
Surprinzător mi se pare faptul că, la peste 60 de ani de la prăbuşirea "celui de-al treilea reich" cineva poate aplica exact aceleaşi tactici fără a fi sancţionat de nimeni şi, culmea, având acelaşi scop - exterminarea fizică a unei categori de oameni.
Când premierul Boc a spus că intenţionează să reducă numărul pensionarilor din România, la început am râs, considerând-o o declaraţie politică (a se citi vrăjeală) şi atât.
M-am înşelat.
Apoi, văzând că insistă, am avut o secundă în care am crezut că se va apuca de verificat dosare de pensionare, mai ales cele pentru pensiile de boală, pentru a-i elimina de la plată pe cei care s-au pensionat pe şpăguţă.
M-am înşelat din nou.
După o campanie furibundă de învrăjbire a categoriilor sociale (sector privat contra sector bugetar, bugetari contra agenţii, pensionari contra salariaţi etc) şi de "demonstraţii" cu privire la vinovăţia... pensionarilor, de exemplu, pentru situaţia în care se află România, guvernul a considerat că a venit momentul să aplice "soluţia finală" - reducerea numărului de pensionari.
Bineânţeles că această "soluţie" se aplică, nu-i aşa, sub înaltul patronaj al "fuhrer-ului" de la Cotroceni.
Dar există, totuşi, diferenţe majore între cele două "soluţii".
Nu vreau să supăr pe cineva, însă abominabila crimă de a ucide oameni prin gazare cu "ziklon B" sau " sarin" păleşte în faţa condamnării pensionarilor români la moarte lentă şi chinuitoare.
Pentru că pe mulţi îi va ucide foamea. Poate nu în mod direct, dar neputându-şi asigura un aport caloric şi de vitaminizare corespunzător, mulţi pensionari, şi aşa slăbiţi de vârstă şi boli, vor lua drumul cimitirelor. Şi că tot am vorbit de boli, lipsa medicamentelor datorată scăderii pensiilor şi scumpirilor anunţate de industria de profil va mai "scoate din sistem", cum savant s-a exprimat un ministru, o bună parte a pensionarilor.
Iar pe cei care se vor încăpăţâna să supravieţuiască, venirea iernii "îi va rezolva", deoarece o triplare a facturii la "căldură" îi va determina pe mulţi să oprească definitiv caloriferele, şi aşa folosite mult sub capacitate în casele de pensionari. Iar frigul nu iartă, mai ales la bătrâneţe.
La reducerea cheltuielilor bugetare prin "soluţia finală" vor mai contribui şi bugetarii (mulţi au situaţii asemănătoare cu ale pensionarilor), atât prin "selecţia naturală" a foamei, frigului şi lipsei minimului necesar, cât şi prin acte de voinţă proprie pentru salvarea României, cu ajutorul juvăţului, podurilor, trenurilor, clădirilor înalte, otrăvii, iar cei mai "dotaţi" cu armamentul din dotare sau proprietate. Pentru că nimeni nu poate garanta sănătatea mentală a unui om când este aruncat în mijlocul străzii, cu copii cu tot, pentru că nu şi-a plătit datoria la bancă, sau când copiii îi plâng de foame în casă.
Şi uite aşa, la primăvară vom fi o naţiune nouă, întinerită substanţial, suplă, care işi va permite să acorde pensii de zeci de mii de euro celor câteva sute de pensionari pe care îi (mai) are şi care vor fi plimbaţi prin toată ţara în limuzine de lux spre pilda oamenilor muncii care ar avea curajul să se gândească la pensionare: "Dacă nu sunteţi rezistenţi ca ăştia, renunţaţi".
Şi peste întreaga ţară va veghea figura zâmbitoare şi ocrotitoare a "marelui conducător".
Trăiască măsurile anticrizăăăăăăăă!
HEIL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.