Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

sâmbătă, 26 iunie 2010

Soluţia cea mai bună

Acum câteva minute i-am văzut pe primul ministru şi pe ministrul finanţelor ieşind la televizor după o "lungă şi obositoare" şedinţă de guvern, şi spunând că va creşte TVA de la 19 la 24%.
Las la o parte faptul că, pentru o astfel de "decizie" nu era nevoie de mai mult de 30 de secunde de gândire.
Ceea ce m-a frapat a fost faptul că ambii demnitari au deplâns declararea ca neconstituţionale a tăierilor de pensii.
Primul ministru a declarat chiar că, vezi Doamne, asta era cea mai bună soluţie economică şi că acum "sunt obligaţi" să crească TVA-ul.
Nu comentez nici lipsa totală de imaginaţie sau de argumente ale guvernanţilor, care au venit si au spus iniţial că taie, acum că "cresc", însă fără nici un fel de justificare, fără un studiu de impact, fără o estimare a costurilor şi beneficiilor, fără... nimic.
Vreau doar să remarc "deplângerea" unor măsuri declarate neconstituţionale, deci ILEGALE.
Adică, ne spunea dojenitor primul ministru, dacă mă lăsaţi să aplic măsura aia cu tăierea pensiilor cu 15%, era bine, indiferent dacă era sau nu legală.
Dacă nu mă înşel, asta se încadrează în teoria "facerii de bine cu orice preţ", teorie aplicată şi de comunişti, care arestau, torturau şi omorau "chiaburi", de fapt ţărani mai înstăriţi, "pentru binele întregului popor şi pentru a-i transforma în cetăţeni de bază ai patriei",
Cu alte cuvinte, dacă ceva face bine, trebuie făcut, chiar dacă e ilegal.
Pe această idee şi eutanasierea unor bolnavi în fază terminală este, teoretic, o "soluţie" mai bună din punct de vedere economic decât continuarea tratamentului costisitor. Asta nu înseamnă că este şi legal sau moral.
De asemenea, putea fi propusă exterminarea fizică a pensionarilor şi bugetarilor. Economic vorbind, era o soluţie excelentă, care ar fi adus economii uriaşe şi imediate la buget, cu costuri minime.
Da! Dar nu era legală. Cum nu era legală nici tăierea pensiilor.
Cum nu este legală nici tăierea salariilor.
Cum nu este legală nici creşterea TVA-ului.
Şi asta pentru că toate aceste soluţii sunt propuse de un guvern total incompetent, care nu este în stare să gândească un plan pentru 5 minute, darămite pe termen mediu sau lung.
Toată tevatura asta se face într-un singur scop: banii de la FMI.
Şi nu pentru că banii aştia ar scoate România din criză, ci pentru că fără aceşti bani nu ar mai avea ei nimic de furat.
Aştept şi declaraţiile preşedintelui, care, probabil, este cam dezamăgit de faptul că judecătorii Curţii Constituţionale nu au scos ţara din criză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.