Cât om mă socot, duc pe frunte toţi spinii,
Şi crucea mi-o port, ca şi când aş zbura,
Căci omul e om cât mai are opinii,
Aceasta-i opinia mea.

Adrian Păunescu

marți, 19 aprilie 2011

Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. (Constituţia României, Capitolul II, Art. 80, alin. 2)

Aflat într-o vizită privată la Covasna, cel ce ocupă funcţia de preşedinte al României, recte Traian Băsescu, a simţin nevoia să mai micţioneze încă o dată (a câta oară?) pe Constituţia României, document care, din întâmplare, reprezintă fişa postului său.
Într-o conferinţă de presă-monolog de câteva zeci de minute, personajul în cauză a reuşit "performanţa" de a încălca de vreo 3 ori legea fundamentală:
1. Atunci când, în modul său necioplit şi bădăran a intervenit în treburile interne ale unui partid, fie el şi principalul partid de guvernare. Exprimându-şi preferinţele pentru unul dintre candidaţii la conducerea PDL, Băsescu a demonstrat că nu a reuşit niciodată să se ridice peste nivelul unui preşedinte de scară de bloc, care angajează ce instalator vrea muşchii lui. Băsescu a uitat sau nu dă doi bani pe faptul că Preşedintele României NU ARE VOIE SĂ INTERVINĂ ÎN INTERIORUL PARTIDELOR POLITICE, oricât de apendice ale sale ar fi acestea. Dar nici măcar aparenţa de legalitate nu mai este păstrată.
2. Conform Constituţiei, Băsescu ar trebui să vegheze la "buna funcţionare a autorităţilor publice", nu să "se supere" ca nebunul pe sat pe o instituţie extrem de importantă în "economia" unei democraţii, cum este instituţia Poliţiei. Un preşedinte normal la cap ar trebui să se intereseze ce nu merge şi ce poate fi îndreptat în Ministerul de Interne, nu "să fie supărat". Un om plătit din bani publici nu se poate supăra în mod oficial nici pe populaţie, care îl plăteşte, şi nici pe instituţii deoarece acestea sunt "creaţiile" cetăţenilor plătitori de taxe.
Un adevărat preşedinte de ţară (şi nu "şef al statului" cum se autointitulează Băsescu) nu are voie să se supere nici pe oameni, darămite pe instituţii.
3. Supărarea pe "poporul neperformant, leneş, beţiv şi antimodernist" este, de asemenea, contrară Constituţiei deoarece preşedintele nu se poate burzului la cei care l-au ales. Parafrazându-l pe Caragiale, într-un popor de leneşi şi beţivi, preşedintele este cel dintâi.
Cum poate spune sinistrul personaj că populaţia României este împotriva modernizării, când singura "modernizare" adusă de Băsescu şi molima portocalie este reprezentată de înfometare, boală, corupţie, minciună şi moarte.
Modernismul propus de Băsescu înseamnă ca fie-sa, care de-abia leagă două cuvinte, să poarte ceas de 15.000 de euro. în timp ce profesorii şi medicii români trăiesc cu 2-300 de euro pe lună.
Mie astea mi se par motive destul de temeinice pentru a-l trimite pe chiriaşul de la Cotroceni în vacanţă pe viaţă la un stabiliment unde să i se asigure "maximă siguranţă".
Dar eu nu sunt cel care decide.


P.S.
Pentru toţi cei care îmi cer "dovezi" pentru ceea ce afirm, consider că simplul fapt că nu mă încalţ cu fesul şi nu dau bună-ziua la borduri şi la stâlpii de iluminat, este o dovadă arhisuficientă că posed cel puţin un neuron funcţional şi că îmi pot da cu părerea despre ceea ce se întâmplă în jurul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înaintea publicării, comentariul dumneavoastră trebuie aprobat.